Å leve med kronisk og usynlig sykdom

Slitent feriesmil

Jeg har kommet til dag fem av årets ferietur med familien. Vi er på Dana cup i Danmark, fordi femtenåringen vår spiller her for første gang. Programmet er ikke tett, og vi har ikke lagt opp til særlig energikrevende aktiviteter. Likevel er jeg nå vanvittig sliten. Har ikke nevnt det for noen, men tipper at mannen vet det allerede. Han har blitt god til å se det på meg.

Ble jeg så sliten av ferie, «før i tiden»? Sliten av å ha fri? – Jeg husker ikke lengre. Kanskje er denne unntakstilstanden i ferd med å bli normalen. Best å ikke dvele ved det.

Jeg er altså på ferie, og er sliten av ferien på dag fem. Hvor ulogisk er vel ikke det? Jeg ville ledd høyt, hvis det ikke var for at det er min, ulogiske hverdag vi snakker om. Men likevel er jeg fornøyd. Fordi jeg så langt har gjennomført fem feriedager uten noe særlig mer enn bagatellmessige tilbakeslag. Jeg ladet ekstra, og mannet meg opp mentalt, i forkant. Fylte på med intravenøs medisinering siste dag før avreise, og ekstra medisiner underveis. Og så langt fungerer det! Om du visste hvor tilfredsstillende den følelsen er, hadde du forstått hvorfor jeg smiler bredt mens jeg skriver. Slitent smil. Slitent, men fattet. Et slitent smil, men så uendelig mye bedre enn intet smil.

Ting er ikke som jeg skulle ønske de var. Men innimellom er livet helt allright, likevel. Slitent smil gjennom tårer, tårer av slit gjennom smil. Med fokus på smil. Mitt liv, mitt smil.

Fortsatt god ferie!

Følg meg gjerne på InstagramFacebook og Twitter, eller kontakt meg her dersom du tror jeg kan bidra med noe.

4 kommentarer

 1. Magnhild

  Så flott, jeg skjønner godt at du er sliten av ferie, imponerende at du greier det synes jeg.
  Har en kronisk sykdom selv, er ikke så hardt rammet heldigvis, men føler på slitenheten i ferien.

  Fortsatt god ferie, håper du klarer å holde deg oppreist til du kommer hjem ??

  • Anita

   Det tar tidvis lang tid før jeg svarer på kommentarene, men jeg leser dem alltid med en gang. Tusen takk for gode ord, de varmer! ❤️ Håper resten av sommeren byr på mange, gode stunder for deg ???

 2. Vinbestemor

  Ønsker deg fortsatt en fin ferie, og ja man kan bli sliten, men samtidig gjør det vel godt og få se ungdommen spille fotball og heie på laget. Gode minner han kan ta med at du var til stede på kampene i Danmark. Jeg teller ned til ferie på voksen hotell på Kreta.

  • Anita

   Du har helt rett! Gleden over at jeg fikk dette til, overskygger fortvilelsen over «smellen» det fører med seg. Vi lever her og nå, og har alt igjen for å skape så mange minner vi kan ? Håper virkelig du får en strålende fin ferie på Kreta, og at du vender hjem godt oppladet og klar for en fin sensommer ??☀️

© 2023 Kronisk lykkelig

Tema av Anders NorénOpp ↑

%d bloggere liker dette: