Jeg har et sammensatt sykdomsbilde og det har av den grunn vært mange ulike spesialister involvert i min sykehistorie. Den sist ankomne spesialisten på mitt lag, er overlegen ved smerteklinikken på sykehuset jeg er tilknyttet. Jeg var til konsultasjon hos ham i dag, som del av en pågående vurdering av hvordan jeg best kan smertelindres. Jeg var som vanlig ganske spent i forkant, da jeg hver eneste gang frykter å få beskjed om at det ikke finnes flere alternativ å prøve ut. Men i dag var heldigvis meldingen at jeg allerede neste uke får komme tilbake for å få en for meg ny behandling. Det er langt ifra sikkert at jeg blir bedre, men nå har jeg heller ikke så mye å tape på å prøve. Dersom behandlingen har effekt, kan det bety at jeg kan få redusert smertenivået mitt i ca fjorten dager om gangen. Det vil si at jeg da får påfyll av medisin rundt hver femte uke, med effekt de første to.

For noen høres dette kanskje ikke ut som mye, men for meg ville det bety en betydelig forbedring av min tilværelse. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en hel dag uten smerter. Tenk å kunne begynne å planlegge igjen! – Ikke alltid måtte ta forbehold om at jeg kanskje er for dårlig til å gjennomføre ulike avtaler. Og ikke minst ville det bety at jeg kunne få noen etterlengtede ukers pause fra smertene, og dermed kanskje klare å bygge opp litt overskudd til å takle de dårlige dagene bedre.

Jeg var i veldig godt humør etter at konsultasjonen på sykehuset var over, og begynte raskt å kjenne på forventninger om bedre dager. Men det er farlig å kjenne for godt etter på sånne følelser, for nedturen blir så altfor stor om det skulle vise seg å ikke fungere. Med mange års sykdom bak meg, har jeg også opplevd mange skuffelser. Og når man allerede er dårlig, takler man gjerne ikke disse skuffelsene så godt som man ellers ville gjort. Så for å verne meg selv litt, må jeg rett og slett prøve å la være å ta denne gleden på forskudd. De neste dagene skal jeg derfor forsøke å ikke tenke så altfor mye på det som er i gjære. Så får det heller bli en positiv overraskelse om det viser seg å ha effekt. Og da skal det selvsagt jubles og feires!

Hold on pain ends

Blogglisten hits

@kronisk_lykkelig på Instagram

@kronisklykkelig på Twitter

Kronisk lykkelig på Facebook