*Sponset innlegg*

De aller fleste sliter med søvnen fra tid til annen. Lista over hva som forstyrrer vår mulighet til å gi kropp og sinn en pause, er lang. Nattesvette er et problem som ødelegger søvnen for mange, men jeg hører sjelden at noen snakker om det. For min egen del, skyldes det at det er litt flaut. Å svette er naturlig, men å svette mye og i situasjoner hvor det ikke er meningen man skal svette, er ekkelt og pinlig.

De siste årene har nattesvette blitt et betydelig problem for meg. Selvsagt har jeg forsøkt ulike tiltak for å ta livet av dette uvesenet. Men så langt har ingenting hjulpet. Under en av mine mange «finne-løsninger-på-internett-ekspedisjoner», kom jeg over ei nettside som heter Sov godt , drevet av ei driftig dame ved navn Maria B. Sørbø. Hennes omtale av nattesvette som et relativt vanlig, men løselig problem, gjorde meg såpass nysgjerrig at jeg kontaktet henne for å få råd. Det ene førte til det andre, og jeg er nå så heldig at jeg skal få teste ut noen av de fine produktene deres. Tenk så fantastisk det vil bli dersom dette hjelper!

Produktene jeg skal prøve ut, er laget av rene naturfibre fra tre. Navnet på det miljøvennlige materialet er TENCEL®, og det kjennetegnes visst nok av sval og silkemyk overflate, med veldig gode, fuktabsorberende evner. At produktet i tillegg kan gjenvinnes og er 99% biologisk nedbrytbart, ser jeg på som en bonus. For vi kommer ikke unna det faktum at forbruksvanene våre snarlig må justeres for å verne om det miljøet vi lever i og av. Dersom du får lyst til å lese mer om Tencel produktene, finner du dem ved å trykke her.

Jeg har tidligere skrevet at jeg unngår å ta gledene på forskudd, når det kommer til lindring av sykdomsrelaterte symptom og plager. Men jeg må innrømme at det kiler litt i magen ved tanken på at jeg er veldig nært en potensiell løsning mot nattesvetten. Tenk å kunne sove natten igjennom, uten å måtte skifte verken klær eller sengetøy underveis. Det ville vært som en drøm!

Følg med videre, så lover jeg en oppdatering på hvordan prosjektet går. For jeg vet at det er mange som meg der ute, selv om det er et ikke-tema. La oss finne løsninger, sammen.

***

Følg meg gjerne på InstagramFacebook og Twitter, eller kontakt meg her dersom du tror jeg kan bidra med noe.